A jelentkezés folyamata

Köszöntünk a jelentkezési programunkban! Próbáltuk olyan egyszerűvé tenni, amennyire az lehetséges, miközben minden ehhez szükséges információt átadunk neked, hogy biztosítsuk azt hogy olyan lesz a jelentkezésed ami kitűnik a többi közül.

Tudjuk hogy a jelentkezési lap hosszú és ijesztő, de ne aggódj! Áldozz rá elég időt és légy alapos – mégis csak egy munkára jelentkezel.

Fontos, hogy betöltsd a 18. életévedet (ez sajnos nem rugalmas)
• A support staff pozícióhoz a felsőoktatásban kell tanulnod, a camp couselor pozícióhoz pedig légy tanuló vagy pedig munkavállaló olyan helyen, ahonnan elengednek és ahova visszavárnak.
• Május közepe és június 20. között kell elkezdened dolgozni.
• Először is, írd le azt, hogy mihez értesz és miben van tehetséged – ezt állítsd sorrendbe: kezdd a legerősebbel és írd le azt is hogy ezeket a képességeket hogy tudod kamatoztatni egy táborban. Ha van tapasztalatod oktatásban, mindenképpen említsd meg – azt is, hogy mi volt pontosan a dolgod és hogy milyen sokáig tanítottál! Mondd el hogy mennyire erős a képességed vagy hogy mennyire vagy jártas az adott témában! Írd le hogy magán van csoportos órákat tartottál! Ha ez a képességed egy sport, írd meg hogy milyen szinten játszottál vagy tanítottál. Milyen korú gyerekeket vagy felnőtteket tanítottál? Minél több információt osztasz meg, annál jobb!
• Mindenképpen egy személyes hangvételű írás legyen ez, hiszen ez kerül majd a Tábor Igazgatók elé és ez az a lehetőség amikor nekik és az AmeriCampnek is elmondhatod, hogy miért kellene felvenniük Téged. Írd le a személyiségedet is, mutasd be az erősségeidet és minden olyan jellemződet, ami bizonyítja, hogy ideális AmeriCamper lennél.

Ez a jelentkezésednek egy nagyon fontos része: Az Igazgatók meg sem fogják nézni, ha nem tartalmaz videót. Próbáld meg kreatívan megcsinálni a videót, legyen felszabadult, és mindenképpen mutassa meg azokat az erősségeket és képességeket amiket ki szeretnél emelni. Azt javasoljuk, hogy a videó kb. 1-2 perc hosszú legyen, tartalmazzon egy rövid bemutatkozást, majd térj át azokra a területekre amiket ki szeretnél emelni. Akár egy fotó sorozatot is mellékelhetsz. A videó fájlt lásd el a saját neveddel és írd még oda, hogy ‘AmeriCamp 2019’ ha nem szeretnéd publikusan megosztani a YouTube-on, akkor egy linket is küldhetsz vagy feltöltheted az AmeriCamp jelentkezésedhez.

Három referenciára lesz szükséged, hogy teljes legyen a jelentkezésed – van ehhez használható mintánk az oldalon. Ezeknek a referenciáknak hivatalos helyekről kell érkezniük, tehát pl. tanároktól, edzőktől, vagy munkáltatóktól. Nem érkezhetnek a családodtól vagy a barátaidtól és tartalmazniuk kell olyan élő elérhetőséget, amin ellenőrizni tudjuk azt.

Amint elkészült a jegyzőkönyv az interjúdról és megkaptuk a referenciáidat, elkezdődik az az időszak, amikor a jelentkezéseddel kilépsz a “piacra” és a Tábor Igazgatók megnézhetik a papírjaidat.

• Készülj fel, hogy az Igazgatók kapcsolatba szeretnének majd lépni veled. Ha eddig nem rendelkeztél vele, készíts egy Skype fiókot és állítsd be, hogy tudd fogadni az esetleges hívásokat. Ne feled, hogy egy állásra jelentkezel – légy barátságos és profi, légy tisztelet tudó az Igazgatókkal.

Ha elértél erre a szintre, fogadd gratulációnkat – mert elnyerted a helyed! Most kezdődhet a visszaszámlálás ameddig, hogy belevághass életed nyarába, és addig is, néhány további elintézni való…

• Fizesd be a fennmaradó összeget a következő két hétben, így biztosítod a helyedet a táborban – ha ezt elmulasztod, az valóban veszélyezteti a már megszerzett helyedet – ha bármilyen gondod akad, keress minket bátran és segítünk!

• Ellenőrizd újra, hogy az útleveled érvényes és nem is jár le a haza érkezésedet követő 6 hónapban! Ellenőrizd hogy minden adatod helyesen van-e írva és egyezik-e. Ez sajnos valóban okozhat problémákat.

CRB ellenőrzés: 

• egy új CRB ellenőrzést kell csináltatnod az AmeriCamp-pel. Meg fogjuk adni, hogy hogyan kell erre jelentkezni, amint az amerikai irodában is rendben vannak a dolgaid. Ehhez szükséged lesz egy ingyenesen igényelhető erkölcsi bizonyítványra.

Egészségügyi ellenőrzés: 

• mindenképpen látogass el időben a házi orvosodhoz hogy megcsinálhassa ezeket a vizsgán latokat – ez szükséges ahhoz, hogy a vízumod és a biztosításod is rendben legyen. Ha bármilyen betegség vagy egészségügyi probléma merül fel, azonnal vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy végigvegyük a lehetőségeidet!

Nagykövetségi időpont: 

• nézd meg, hogy mely napokra foglalhatsz időpontot, mert nem minden nap foglalkoznak minden típusú ügyintézéssel: válaszd ki a J-napokat. Fogsz kapni egy csomagot ami tartalmaz mindent információt – és lágy biztos benne hogy a kiválasztott időponton biztosan el is tudsz menni!

Repülőjegy foglalás: 

• a foglalásokat veled egyeztetve csináljuk, hogy az időpontok számodra a legideálisabbak legyenek. Minél előbb megvan a jegyed, annál jobb! 

Eligazítás: 

• Mindenképpen látogass el egy AmeriCamp eligazításra. This is a Department of State requriment and you must attend on roder to collect your DS2019. Minden hónapban lesz ilyen eligazítás, hogy biztosan legyen megfelelő időpont és felkerülhessen a neved a listára – máskülönben nem szállhatsz fel a repülőre!

Jöhet egy adag #FreeBiscuits?

Iratkozz fel információkért és a legfrissebb belsős hírekért!