Tábor típusok

Special needs

Az egyik legkifizetőtőbb tapasztalat amit az AmeriCamp-pel szerezhetsz! Ahhoz hogy egy Special Needs táborhoz kerülj, kicsit más képességekre is szükséged lesz: itt még fontosabb a türelem, nagyfokú empátia szükséges és kitűnő kommunikációs képesség (az angol nyelv magas fokú ismerete) azzal együtt, hogy nagyfokú hajlandóságod van arra, hogy elkötelezetten vegyél részt a Tábor mindennapjaiban. Az előzetes tapasztalat nagyon jó, de nem feltétel, hiszen a Tábor Vezetők olyan embereket keresnek akik a személyiségükkel varázsolják el őket és bármi történjen is, tudnak mosolyogni. Általában 2-6 táborozóért vállalsz felelősséget lehet hogy felnőttek is Rád lesznek bízva a gyerekek mellett.

Traditional

Ez az a típus, ami ez embereknek először eszébe jut, mikor az AmeriCamp-re gondol. Ezek a Táborok a nagyon jó szakmai oldal mellett sokszínű programot és foglalkozást biztosítanak, mint például: szárazföldi és vízi sportok, barkácsolás és művészetek, színi előadások, zenei és média foglalkozások és kalandozások a szabadban (szikla mászás, quadozás, vadvízi evezés, stb.). A legtöbb hagyományos táborban csinálnak tábortüzet, kinti főzést, kempingezést és elmennek különleges látványosságokhoz is.

Speciality Camp

Olyan, mint a Hagyományos, csak valamilyen téma köré épülnek, a legnépszerűbbek például a Torna Táborok, a Kosárlabda Táborok, és a Cheer Camp-ek. Ha elkötelezett vagy valamilyen sport mellett akkor a Specialty Camp-et Neked találták ki!

Underpriviliged

Felépítésében olyan, mint a Hagyományos Tábor de ide olyan gyerekek érkeznek akiknek a családja rossz anyagi körülményekkel rendelkezik. Ezekről a táborokról tudni kell, hogy Non Profit módon üzemelnek, nem a pénz szerzésről szólnak (nem úgy, mint sok másik tábor). Ezekben a táborokban az a legfontosabb cél, hogy a gyerekek valóban gyereknek érezhessék magukat mivel ez nem mindegyiküknek adatik meg a mindennapokban. Itt nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösség kovácsolásra és a családias hangulatra.

Day Camps

A Tábor programjaiban és felépítésében hasonlít a Hagyományos és a Specialty Camp-hez, ám a gyerekek reggel érkeznek és esténként hazamennek – így az estéid szabadok lesznek, és kedved szerint töltheted el őket – de ne rúgj nagyon ki a hámból!

Special Requirements

Ez a Tábor is olyan, mint a hagyományos viszont az ide látogató gyerekek valamiben különleges ellátásra szorulnak: például cukorbetegek, hallás károsultak vagy ADHD-val élnek együtt.

Cserkész Tábor

Azok kedvence akik régebben cserkészek voltak vagy akár csapatvezetők. Vannak külön lány és fiú táborok és elsősorban a vadonban töltik az idejüket, ahol kalandokat keresnek és sátraznak, megtanulják hogy milyen a szabadban élni. Ezek a táborok nagyszerű lehetőséget kínálnak a fiatal táborlakók számára, hogy gyakorolják a vezető szerepet és a szociális készségeket, miközben egy valódi és mély kapcsolatot építhetnek ki a természettel és megtanulják tisztelni azt. A napok tele vannak kajakozással, hegymászással és éjszakai túrákkal.

Hittan Tábor

Az AmeriCamp táborai között erős vonalat képviselnek a hittan táborok keresztény vagy zsidó vallásúaknak. Egyes táborok arra törekszenek hogy egy klasszikus nyári tábor élményét nyújtsák úgy, hogy vallásos princípiumok mentén dolgoznak, míg más hittan táborok programja vallásos témájú foglalkozásokon és tanuláson alapszik. Minden táborban lesznek olyan foglalkozások, amik kifejezetten az adott vallással foglalkoznak, míg más programokban csak megjelenik a tábor vallásos kapcsolata és öröksége. Nem kell feltétlenül vallásosnak lenned, ha idejössz, de megértőnek és elfogadónak kell lenned az emberek hitével kapcsolatban.

Jöhet egy adag #FreeBiscuits?

Iratkozz fel információkért és a legfrissebb belsős hírekért!