Vízum

A vízumra jelentkezés folyamata

Ahhoz hogy a nyár alatt Amerikában dolgozhass, feltétlenül rendelkezned kell érvényes J-1 vízummal. Az IENA fogja kiállítani az ehhez szükséges DS2019 űrlapot (Certificate of Eligibility) ami nélkül nem tudsz jelentkezni a J-1es vízumra. Ez végülis a meghívóleveled a tábortól, ezzel tudod igazolni, hogy egy konkrét munka miatt igényeled meg a vízumot.
Minden további űrlap elérhető az Amerikai Nagykövetség honlapján.

Az Államokba érvényes vízumod költségét egyenesen az amerikai Nagykövetségnek fizeted időpont foglalás előtt. Ennek a díja $160, amit az aznapi árfolyamon, forintban kell befizetni, ennek a pontos összegét a befizetéskor közli veled a Nagykövetség azon a felületen ahol a befizetést csinálod.
A €30 kezelési költséget az AmeriCampnek fizeted – ezért végigkísérünk a vízumügyintézés lépésein és időpontot foglalunk neked – amint be lett fizetve, kiadják számodra a DS2019-et.

Az interjú előtt töltsd ki a ds160 dokumentumot, és ügyelj rá, hogy az adataid megegyezzenek az útleveledben szereplő adatokkal.
https://ceac.state.gov/genniv/
Fel kell töltened magadról egy friss igazolványképet aminek meg kell felelnie bizonyos feltételeknek
http://www.ustraveldocs.com/hu_hu/hu-niv-photoinfo.asp

Személyesen kell megjelenned a Nagykövetségen az interjúd időpontjában és a Te felelősséged az utazásod megszervezése. Az interjúd időpontját viszont az AmeriCamp foglalja, ez ügyben kérlek egyeztess velünk!

A Nagykövetségre egy-egy dirket erre kijelölt napon kell eljutnod. Ha egy másik napra foglalsz időpontot, fel leszel szólítva, hogy tedd át a foglalásodat egy olyan napra, mikor ezzel foglalkoznak (ezeket a rögzített dátumokat az AmeriCamp ügyintézője tudja számodra lefoglalni) – ez akár azt is okozhatja, hogy nem kapod meg a vízumodat, légy figyelmes!

Ha lemaradsz az időpontról, fel kell venned velünk a kapcsolatot hogy hogy tudunk újat kérni – bár ilyenkor nem tudjuk garantálni, hogy lesz szabad időpont.
Azért, hogy időben és rendben meglegyen a vízumod, Te vagy a felelős. Ritka, hogy valakinek elutasítsák a vízum kérelmét, viszont ha mégis, a költséget amit befizettél, nem térítik vissza. Ha bármi miatt aggódnál, kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot. Ha elutasítanak, újra beadhatod a kérelmedet, de ebben az esetben ismát be kell fizetned a $160 interjú díjat.

A support staff pozíció más vízumot igényel, mint a camp counsellor program. Ahhoz, hogy support staff pozícióra jelentkezhess, a felsőoktatásban aktív, nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezned BA, MA, vagy PhD szakon.

Jöhet egy adag #FreeBiscuits?

Iratkozz fel információkért és a legfrissebb belsős hírekért!